Vizită de lucru la Suceava 

        

          În perioada 1-2 martie 2017, a avut loc vizita de lucru a președintelui UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi în județul Suceava. Vizita de lucru a început la sediul Organizației județene a UUR – Suceava pe 1 martie, unde domnul președinte a UUR a avut o întălnire cu comitetul Organizației județene a UUR – Suceava. 

          La 2 martie 2017, președintele UUR , Nicolae Miroslav Petrețchi s-a întălnit cu președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și cu vicepreședintele instituției, Viorel Seredenciuc. La întălnire au fost prezenți vicepreședintele UUR, Victor Hrihorciuc, președintele Organizatiei Judetene Suceava a UUR, Ilie Sauciuc, si președintele Organizației Tineretului Ucrainean si România, Liviu Romaniuc. În cadrul întălnirii a fost discutat planul de colaborare între UUR si Consiliul județean Suceava. 

          Tot în aceeași zi, reprezentanții UUR au avut o întălnire cu Inspectorul General Școlar, dl. Gheorghe Lazăr, la sediul Inspectoratului Școlar al Județului Suceava. În cadrul întălnirii s-a discutat despre stadiul actual al relatiei între ISJ Suceava și UUR, după care a fost stabilită continuarea proiectelor între UUR și ISJS prin diverse propuneri de colaborare reciprocă. 

          Vizita de lucu a domnului deputat, Nicolae Miroslav Petrețchi în județul Suceava, s-a încheiat la primăria comunei Bălcăuți, unde acesta a avut întâlniri cu primarul comunei, dl. Vasile Șoiman și de o parte a Consiliului Local. 

 

 

        Vizită de lucru la Consiliul Județean Maramureș  

 

         Pe 20 ianuarie 2017, la întălnirea oficială au participat din partea Uniunii Ucrainenilor din România, domnul deputat UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi cu Președintele Organizației Județene Maramureș a UUR, Miroslav Petrețchi și Președintele Organizației Tineretului Ucrainen din România din cadrul UUR, Liviu Romaniuc, iar din partea Consiliului Județean Maramureș, a participat presedintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel – Valter Zetea.  

         În cadrul întălnirii de la Consiliul Județean Maramureș, a fost discutat planul de colaborare între Uniunea Ucrainenilor din România și Consiliul Județean Maramureș. Tot în Maramureș, deputatul UUR a mai avut o serie de întălniri cu inspectorul general şcolar, dna prof. Ana-Lucreţia-Maria Moldovan, inspectorii adjuncţi Camelia Bogdan şi Ciprian Cucuiat, inspector de specialitate Malearciuc Simona, cu primarii Ioan Miculaiciuc (Repedea), Ioan Romaniuc (Rona de Sus), Petru Șofineți (Remeți) şi Turcin Ioan (Ruscova), precum şi cu directori de licee şi şcoli, între care dl Casian Piţura, directorul Liceului Ucrainean „Taras Şevcenko”. 

 

 

          Vizită de lucru la Botoșani

 

         Pe 23 februarie 2017, a avut loc întălnirea oficială între deputatul UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi și președintele Consiliului Județean Botoșani, Dan Nechifor.  

         În cadrul întălnirii de la Consiliul Județean Botoșani a fost discutat planul de colaborare între Uniunea Ucrainenilor din România și instituția președintelui sus-menționat. De asemenea, la întălnire au fost prezenți: prim-vicepreședintele Uniunii Ucrainenilor din România, Victor Semciuc și inspectorul pentru alternative educaționale, Paul Bilocopetiuc. Tot în aceeași zi, reprezentanții UUR au avut o întălnire cu inspectorul general școlar, dna. Mihaela Duncă la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani. În cadrul întălnirii s-a discutat despre stadiul actual al relatiei între ISJ Botoșani și UUR, după care a fost stabilită continuarea proiectelor în ceea ce privește învățământul în limba maternă (ucraineană) în județ.  

         Vizita de lucu a deputatului UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi în județul Botoșani s-a încheiat la Școala Gimnazială "Ion Paun Pincio" din comuna Mihăileni, unde reprezentanții UUR au fost primiți de dna. directoar, Lăcrimioara Fercalo. 

 

         Vizită de lucru la Satu Mare 

 

          La 24 februarie 2017, deputatu UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi s-a întălnit cu președintele Consiliului județean Satu Mare, Pataki Csaba. La întălnire a fost prezentă și dna secretar general al UUR, Irina Liuba Horvath. În cadrul întălnirii de la Consiliul județean Satu Mare, interlocutorii sus-menționați au discutat despre planul de colaborare între Uniunea Ucrainenilor din România și Consiliul Județean Satu Mare. De asemenea, a fost dezbătută problema minorității ucrainene din județ.  

         Tot în aceeași zi, vizita de lucru în județul Satu Mare a deputatului UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi, a continuat în comuna Micula (com. cu o populație însemnată de ucraineni), unde sus-menționatul a vizitat sediul UUR din teritoriu, și a discutat diverse probleme organizatorice cu Comitetul Organizației locale Micula, dar și cu Comitetul Organizației județene a UUR – Satu Mare.  

         Vizita de lucu deputatului UUR, Nicolae Miroslav Petrețchi în județul Satu Mare, s-a încheiat la primăria comunei Micula, unde sus-menționatul a fost primit de către primarul comunei, dl. Ștefan Doboș.  

 

        Vizită de lucru la Iași

 

        Pe 25 februarie 2017, deputatul UUR, dl. Nicolae Miroslav Petrețchi s-a întălnit cu vicepreședintele Consiliului județean Iași, dl.Victor Chirilă. La întălnire a fost prezent si vicepreședintele UUR, dl. Victor Hrihorciuc. Reprezentanții instituțiilor menționate mai sus au discutat despre un plan de colaborare între UUR și Consiliul judeșean Iași, dar și pentru a se întălni cu președintele Consiliului Mondial Ucrainean de Coordonare, dl. Mihailo Ratushnyi, care va avea o vizită de lucru în România în primăvara acestui an. Totodată, reprezentanții UUR au avut o întălnire cu primarul orașului Cernăuți, Ucraina, dl. Oleksii Kaspruk.