Excelența Sa, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Yevhen Levytskyi a vizitat câteva sate ucrainene din județul Maramureș.

        Acesta a fost însoţit de către preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petreţchi, respectiv de către: presedintele Organizației județene Maramureș, Miroslav Petretchi și de președintele Organizației Tineretului Ucrainean din România din cadrul UUR, Liviu Romaniuc.  

        Azi, 25.03.2017, vizita de lucru a însărcinatului cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Yevhen Levytkyi a început în comuna Rona de Sus, unde Excelenta Sa, a fost primit de către primarul comunei Ioan Romaniuc, și Arhimandritul Atanasie (NEMZET IANOS ) de la Mănăstirea ortodoxă ucraineană ,,Adormirea Maicii Domnului".  

 

          Discuțiile au debutat cu o scurta prezentare a Comunei Rona de Sus, si trecere in revista a relațiilor/ proiectelor comune pe care Comuna Rona de Sus le- a avut sau le are cu alte sate din Ucraina.  

          Vizita a continuat in comuna Poienile de Sub Munte, unde Excelenta Sa a fost primit de către primarul comunei Oancea Ștefan, care l-a pus în temă pe reprezentantul Ucrainei în legătură cu proiectele transfrontaliere pe care Comuna Poieni de Sub Munte le are în desfășurare, dar au fost prezentate și proiectele pe care primarul le-a depus la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, delegația a vizitat și Sediul Uniunii Ucrainenilor din România - Organizație locală Poieni, unde Excelenta Sa, Yevhen Levytkyi a daruit Comitetului UUR- Poieni, drapelul Ucrainei.  

          La întoarcere, pe drumul către Sighetu Marmației, reprezentantul Ucrainei a avut o întrevedere și cu primarul comunei Repede, Miculaiciuc Ioan. In cadrul careia au fost discutate problemele cu care se confruntă comunitatea ucraineană din localitate.  

          La sfârșitul vizitei de azi, Excelenta Sa, Yevhen Levytkyi a poposit la sediul Organizației judetene Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România, unde acesta a declarat că a rămas plăcut impresionat de activitatea culturală și organizatorică pe care UUR o desfășoară în teritoriu.