Reprezentanții organizației de tineret a Uniunii Ucrainenilor din România, au participat în perioada 20-27 august la Forumul tineretului ucrainean,,DNIPRO 2017”. 

   

 

         În perioada 25-27 august s-a desfășurat la Kiev lucrările Adunării Naționale a Au început lucrările adunării anuale a Congresului Mondial al Ucrainenilor. La lucrările de anul acesta au participat și membrii Consiliului Uniunii Ucrainenilor din România.

 

         Cu ocazia aniversării 50 de ani de la înființarea Congresului Mondial al Ucrainenilor (CMU), în data de 25 august a.c., Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a organizat o întălnire cu membrii Consiliului Director al CMU și reprezentanții organizațiilor membre ale acestuia. Au fost prezenți reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene și a Bisericii Greco- Catolice Ucrainene, ministrul de externe Pavlo Klimkin, ministrul educației L. Hrinevich, ministrul culturii E.Neșchuk, ministrul sănătății U.Supruh, președintele CMU Eugen Czoliy, președinta CEU Iaroslava Hortiany, etc.

 

         În cadrul lucrărilor adunării anuale a CMU, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a prezentat activitatea Uniunii Ucrainenilor din România, pentru anul în curs. Totodată Uniunea Ucrainenilor din România a organizat o expoziție, cu ultimele apariții editate de UUR.

 

         27 august a.c., președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, împreună cu vicepreședintele UUR Herbil Ioan, au fost în platoul postului național de Radio Lvyv. Aceștia au fost însoțiți de vicepreședintele UUR Traista Mihai și Oleksandr Masleanyk.