Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petretchi s-a întâlnit cu rectorul USV, Valentin Popa și decanul FLSC, Luminița Turcu. La întâlnirі au participat d-na profesor Ana-Maria Gavril și presedintele filialei Suceava a UUR, Sauciuc Ilie. Totodată, aceștia s-au întâlnit cu studenții care studiază limba ucraineană. 

 

                                                                                                                             * * * 

 

          De ziua mondială a educației, filiala Suceava a U.U.R. a organizat acțiunile culturale în toate școlile unde elevii studiază limba ucraineană. La acțiunile organizate pe lângă cadrele didactice și elevi au fost prezenți reprezentanții IȘJ SV, administrației publice locale. Din partea Uniunii Ucrainenilor din România au fost prezenți președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele filialei Suceava a UUR, Ilie Sauciuc și președinții organizațiilor locale UUR, care dupa terminarea acțiunilor culturale au vizitat și muzeul doamnei Elena Țiriac, situat în Brodina. 

 

 

                                                                                                                                * * *

 

          Joi, 5 octombrie a.c., președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav Petrețchi, s-a întâlnit cu membrii Comitetului filialei Botoșani a U.U.R., pentru a analiza probleme învățământului în limba ucraineană din judet, acțiunile culturale organizate de filiala Botoșani, precum și investițiile care vor fi realizate pentru ucrainienii din județ.