Сlubul copiilor ucraineni din Cluj a sărbătorit Ziua Sfântului Valentin și Dragobetele

UUR

20 feb., 2021

Membrii „Clubului copiilor ucraineni” din cadrul Filialei clujene a Uniunii Ucrainenilor din România s-au întâlnit online, pentru a sărbători Ziua Sfântului Valentin și Dragobetele.

În zilele noastre, fără a exagera, se poate spune că aproape întreaga planetă sărbătorește Ziua Iubirii. Pentru foarte multe popoare, aceasta este Ziua Sfântului Valentin (o sărbătoare relativ tânără pentru Ucraina). Alte popoare, în schimb, au un corespondent al acestei sărbători, în propria cultură, cum este și cazul României, care, din timpuri îndepărtate, sărbătorește Dragobetele, deși, în ultimii ani, și aici, sărbătoarea Sfântului Valentin se bucură de foarte mare popularitate.

Astfel că, în cadrul acestei întâlniri a „Clubului copiilor ucraineni”, care a avut loc sâmbătă, 20 februarie, copiii au putut afla despre originea și tradițiile acestor două sărbători, despre particularitățile acestora și felul cum sunt celebrate.

Comunicarea lejeră, veselă în limba ucraineană, ascultarea de cântece ucrainene despre iubire, vizionarea de desene animate tematice, un moment vesel de aerobic, precum și confecționarea de felicitări și inimioare, cu grad de dificultate diferit, toate acestea au favorizat nu doar îmbogățirea fondului lexical al copiilor prin cuvinte ucrainene noi, ci și petrecerea unui timp de calitate în compania prietenilor din cadrul „Clubului copiilor ucraineni”.

Mulțumim tuturor copiilor și părinților, pentru implicarea activă și pentru atmosfera relaxată și prietenoasă din cadrul întâlnirilor noastre!

Citiți în continuare…

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

Vilne slovo nr. 3-4, februarie 2021

În această ediție, puteți citi: – Oleksandr Oles: "Răsună și cântă limba noastră"; – Rolul educației în dezvoltarea...

Share This