100 de ani de la nașterea romancierului ucrainean Hryhoriy Tiutiunnyk

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

29 iun., 2020

Comitetul Filialei București a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat, în data de 28 iunie 2020, un eveniment cultural dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Hryhoriy Tiutiunnyk – romancier ucrainean, poet, publicist, autorul romanului „Vârtej”, laureat al Premiului „Taras Șevcenko”.

De asemenea, a fost omagiat și cunoscutul scriitor ucrainean Hryhir Tiutiunnyk, fratele mai tânăr al lui Hryhoriy Tiutiunnyk, la rândul său, laureat al Premiul „Taras Șevcenko”, de la moartea căruia s-au împlinit 40 de ani.

La eveniment au participat scriitorii și jurnaliștii Mihai Hafia Traista, Corneliu Irod, Irina Moisei, Roman Petrașuc, Tereza Șendroiu, prim-vicepreședintele UUR, Bogdan Moisei, membrii comitetului Filialei UUR-București, membrii filialei și iubitori ai culturii ucrainene.

A participat la eveniment, prin telefon, ministrul-consilier al Ambasadei Ucrainei în România, Yevhen Levytskyi.

În cadrul evenimentului au fost prezentate comunicări legate de viața și opera celor doi scriitori ucraineni și s-au citit fragmente din operele lor.

Evenimentul cultural s-a încheiat cu un recital de muzică instrumentală, susținut de Natalia Pancec-Colotelo – vioară și Dan Vasilescu – chitară și cu poezii recitate de elevii Nadia și Nicolae Pancec.

Citiți în continuare…

Share This