Acord de colaborare între UUR-Maramureș și Vicariatul Ortodox Ucrainean

UUR

19 feb., 2021

Joi, 18 februarie, președintele filialei Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România, Miroslav Petrețchi, a participat, la invitația vicarului general al Vicariatului Ortodox Ucrainean, preotul Ioan Piţura, la o întâlnire cu preoții parohiilor ortodoxe ucrainene din Maramureș, care s-au întrunit la ședința administrativă lunară.

Președintele filialei UUR-Maramureș a evidențiat necesitatea continuării colaborării dintre Uniunea Ucrainenilor din România și Vicariatul Ortodox Ucrainean în vederea păstrării identității culturale, spirituale și lingvistice a ucrainenilor din România.

Preoții ucraineni au apreciat disponibilitatea UUR de a susține editarea de cărți de cult în limba ucraineană spre folosul ucrainenilor ortodocși din România. În cadrul întâlnirii a fost semnat un acord de colaborare în vederea marcării Zilei Internaționale a Limbii Materne.

Întâlnirea cu preoții ucraineni a avut loc ca urmare a întrevederii recente dintre președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, și vicarul general al Vicariatului Ortodox Ucrainean din Sighetu Marmaţiei, preotul Ioan Piţura, în cadrul căreia au fost abordate modalitățile de continuare a cooperării între UUR și Vicariat pe parcursul anului 2021.

Citiți în continuare…

Share This