Biserica ucraineană din Poienile de sub Munte și-a sărbătorit Hramul

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

25 iun., 2021

Marți, 22 iunie, biserica ucraineană din Poienile de sub Munte, județul Maramureș, și-a sărbătorit hramul, acesta fiind ”Pogorârea Duhului Sfânt”.   

Cu această ocazie, părintele consilier Nicolae Lauruc, alături de preotul paroh Adrian Vișovan, preoții  Dumitru Curac, Ioan Șanta, Petru Rahovan, Gheorghe Albiciuc, Ghiță Chașcar, Iulius Mureșan și ieromonahul Gurie au oficiat Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea bisericii ortodoxe ucrainene din Poienile de sub Munte, care poartă hramul ”Pogorârea Duhului Sfânt”, a fost cu atât mai frumoasă cu cât la eveniment au luat parte numeroși oaspeți de vază și localnici, adulți și copii, îmbrăcați în straie populare ucrainene, care au dat o notă aparte procesiunii.

Sărbătoarea hramului s-a bucurat și de prezența președintelui Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, președintelui filialei UUR Maramureș Miroslav Petrețchi, primarului comunei Poienile de sub Munte, Alexa Chifa, viceprimarului comunei, Ioan Holdiș, consilierilor locali ai UUR, altor membri ai organizației locale UUR, care au dorit să fie alături de părintele Adrian Vișovan și de comunitatea ortodoxă ucraineană din Poienile de sub Munte la acest eveniment de mare însemnătate pentru biserică.

Evenimentul religios s-a desfășurat cu sprijinul UUR Maramureș, în baza Parteneriatului dintre biserica ortodoxă ucraineană din Poienile de sub Munte și filiala maramureșeană a UUR,  care a oferit sprijin logistic și  financiar necesar desfășurării evenimentului în cele mai bune condiții. Printre altele au fost asigurate sistemul de sonorizare și servicii foto-video, precum și pachete cu hrană, oferite la finalul slujbei religioase enoriașilor ce au participat la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, hramul lăcașului de cult din Poienile de sub Munte.

Citiți în continuare…

„Vilne slovo“ nr. 9-10, mai 2022

„Vilne slovo“ nr. 9-10, mai 2022

În această ediție, puteți citi: • Predicile – calea către Înviere • Din activitаtea președintelui UUR și a deputatului...

Share This