Burse oferite elevilor care studiază limba ucraineană

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

29 mai, 2020

Vineri, 29 mai 2020, președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, împreună cu președintele filialei Maramureș a UUR, Miroslav Petrețchi, au efectuat o vizită la sediul Liceului Ucrainean Pedagogic ”Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației, județul Maramureș, unde au avut o întâlnire de lucru cu directorul liceului, Vasile Cureleac.

În cadrul acestei întâlniri au fost acordate 15 burse școlare elevilor claselor a IX-a A și a IX-a B pentru ultimele două luni ale anului școlar 2019-2020. Din partea UUR, președintele filialei Maramureș a înmânat 10 burse școlare în valoare de 4.000 de lei din banii donați de membrii Consiliului UUR. La rândul său, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a acordat din venituri proprii 5 burse școlare în valoare de 2.000 de lei, pe care le oferă lunar. Suma totală de 6.000 de lei va fi repartizată unui număr de 15 elevi, desemnați de către diriginții claselor.

Din totalul de 14 burse aprobate de către Consiliul UUR, din venituri proprii, pentru elevii care studiază limba ucraineană, 2 burse vor ajunge la elevii de la Colegiul Național ”Iulia Hașdeu” din Lugoj, județul Timiș și alte 2 burse la elevii de la Colegiul Național “Lațcu Vodă” din Siret, județul Suceava, în prima săptămână a lunii iunie.

Amintim că, unul dintre principalele scopuri ale UUR este susținerea învățământului în limba maternă ucraineană. Astfel, UUR desfășoară concursuri tematice pentru copii și tineri, organizează consfătuirile cadrelor didactice pentru învățământul ucrainean din România, se implică în organizarea și desfășurarea olimpiadelor de limba și literatură ucraineană, colaborează cu instituții de învățământ din România și străinătate.

Citiți în continuare…

Share This