CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL AL DIASPOREI UCRAINENE, 24-30 august 2022, București, România

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

23 aug., 2022

România va fi, în premieră, gazda competiției mondiale de fotbal a echipelor ucrainene din diaspora. Uniunea Ucrainenilor din România, în parteneriat cu Federația Româna de Fotbal, Ministerul Tineretului și Sportului din România și Organizația Internațională a Comunităților Ucrainene «Fourth Wave», va organiza Campionatul Mondial de Fotbal al Diasporei Ucrainene, ediția a X-a.

Anul acesta la competiția fotbalistică vor participa peste 150 de sportivi, 8 echipe din 4 țări – Israel, Polonia, România și Ungaria.
 
Meciurile se vor desfășura în perioada 24 – 29 august, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Primele două echipe din grupe vor merge în semifinale, iar câștigătorii vor juca ulterior finala.
 
Campionatul Mondial de Fotbal al Diasporei Ucrainene se desfășoară anual și își propune stimularea unei strânse colaborări între organizațiile ucrainenilor de pretutindeni, promovarea fotbalului, a ideilor olimpice și adoptarea unui stil de viață sănătos, prin practicarea sporturilor.
 
Amintim că, în 2021, echipa Uniunii Ucrainenilor din România a devenit campioana mondială la fotbal a echipelor ucrainene din diaspora, după ce a învins selecționata Israelului, cu scorul de 4-3, în urma loviturilor de departajare.
 
Mult succes tuturor participanților!

Citiți în continuare…

Share This