Câștigătorii celei de-a XV-a ediții a Concursului de recitare a poeziei ucrainene

UUR

7 iun., 2021

Sâmbătă, 05 iunie 2021, o comisie de specialitate a efectuat jurizarea elevilor calificați în faza națională a celei de-a XV-a ediții a Concursului de recitare a poeziei ucrainene, organizat de Filiala UUR Maramureș.

Elevi din fiecare școală unde se studiază limba ucraineană și care au obținut locul I la faza județeană a concursului s-au numărat printre finaliști. Au fost jurizați 71 elevi, începând cu școlari în clasa pregătitoare până la liceeni din clasa a XII- a, din județele: Maramureș, Satu Mare, Botoșani, Timiș, Suceava, Arad și Caraș-Severin.

Comisia de specialitate a avut în componență dascăli cunoscuți, precum Loredana Luscan, Viorica Koroli, Anna Sambor, Vasile Pasenciuc şi Mihai Macioca. Și anul acesta concursul s-a desfășurat online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Selecția materialelor video pe clase a fost realizată de doamna secretar a Filialei UUR Maramureș, iar suportul tehnic al concursului a fost asigurat de Ciprian Luscan.

În urma calculului punctajului final au fost acordate următoarele premii: premiul I – 13 elevi, premiul II – 13 elevi, premiul III – 13 elevi, mențiune – 12 elevi, premiul de participare – 20 de elevi.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This