Cupa Organizației Tineretului Ucrainean din România, județul Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

27 sept., 2021

Comisia de Tineret și Sport a Uniunii Ucrainenilor din România și filiala UUR Maramureș au organizat sâmbătă și duminică, 25-26 septembrie 2021, etapa județeană a competiției fotbalistice Cupa Organizației Tineretului Ucrainean din România, desfășurată la Sighetu Marmației și la Ruscova.

La competiție au participat reprezentanții Organizației Tineretului Ucrainean din România (OTUR) din opt organizații locale ale filialei UUR Maramureș: OTUR Rona de Sus, OTUR Crasna Vișeului, OTUR Bocicoiu Mare, OTUR Ruscova, OTUR Remeți, OTUR Poienile de Sub Munte, OTUR Valea Vișeului și OTUR Coștiui.

Faza grupelor și semifinala mică s-au desfășurat sâmbătă, la Ruscova și Sighetu Marmației, iar meciurile pentru locurile de pe podium au fost disputate duminică, la Sighetu Marmației.

Campionatul a fost câștigat de echipa OTUR Ruscova, care va participa la etapa națională, găzduită de Cluj Napoca. Următoarele clasate au fost: OTUR Remeți – locul II, OTUR Crasna Vișeului – locul III și OTUR Bocicoiu Mare – locul IV. Au fost acordate cupe şi distincţii echipelor clasate pe primele locuri și diplome de participare tuturor echipelor care au evoluat în etapa judeţeană a competiţiei.

Atât la festivitatea de premiere, cât și la desfășurarea meciurilor, au luat parte președintele Uniunii Ucrainenilor din România, deputat Nicolae Miroslav Petrețchi, vicepreședintele UUR și președintele filialei UUR Maramureș, profesor Miroslav Petrețchi, prim-vicepreședintele UUR, Vasile Pasenciuc, președintele Comisiei de Tineret și Sport a UUR, Ciprian Lușcan, însoţiţi de președinți de organizații locale și de numeroși membri ai UUR.

Organizatorii mulțumesc Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației pentru găzduirea competiției pe terenul de fotbal.

Citiți în continuare…

Share This