Declarație politică cu privire la principiul ireversibilității drepturilor fundamentale

UUR

17 apr., 2021

În declarația politică susținută miercuri, 14 aprilie, Nicolae Miroslav Petreçhi s-a referit la principiul ireversibilității drepturilor fundamentale. Este vorba de un principiu foarte important pentru exercitarea drepturilor fundamentale ale comunităților etnice sau de altă natură.

Acestea nu pot evolua decât într-un singur sens: spre viitor, fiind necesară consolidarea permanentă a lor, făcându-le mai vizibile, în spiritul evoluției societății, al progresului social și al dezvoltărilor științifice și tehnologice. Ele nu pot cunoaște oscilații sau fluctuații după obiectivele politice conjuncturale.

Popoarele Europei, stabilind între ele o uniune tot mai strânsă, au hotărât să construiască un viitor pașnic, întemeiat pe valori comune, ghidate de principiul ireversibilității. Odată recunoscute, drepturile fundamentale nu se listează la bursă, nu au mercurial, iar exercițiul acestora nu poate fi restrâns prin măsuri legislative. Au caracter ireversibil!

Abaterea de la trendul spre respectarea consecventă a drepturilor fundamentale echivalează cu abaterea de la istorie. Alternativa ar fi pași înapoi spre totalitarism!

Citiți în continuare…

Share This