Discuții între reprezentanții UUR și cei ai Vicariatului Ortodox Ucrainean

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

14 mai, 2022

Joi, 12 mai, reprezentanți ai conducerii Uniunii Ucrainenilor din România au participat la ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sighetu Marmației, desfășurată la sediul Vicariatului Ortodox Ucrainean. Delegația UUR a fost compusă din președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, președintele UUR Maramureș Miroslav Petrețchi și Prim-vicepreședintele UUR Vasile Pasenciuc.

Discuțiile s-au axat pe consolidarea colaborării dintre UUR și Vicariatul Ortodox Ucrainean, cu accent pe manifestările ce urmează a fi organizate în parteneriat. Deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi a propus noi proiecte comune, în afara celor aflate deja în derulare, în cadrul cărora Vicariatul Ortodox Ucrainean și Uniunea Ucrainenilor din România să fie parteneri în vederea conservării identității etnice a ucrainenilor din România.

De asemenea, au fost identificate modalități de asistare a populației de etnie ucraineană în vederea auto-recenzării, un proces destul de anevoios pentru populația din mediul rural. Domnul Vasile Pasenciuc, membru al Parohiei Ortodoxe Ucrainene Remeți, a ținut să îl felicite, în mod deosebit, pe părintele paroh Marius Vladimir Clem, evidențiind rodnica sa activitate pastorală și administrativă în parohie.

Citiți în continuare…

Clopoțel nr. 181, mai 2022

Clopoțel nr. 181, mai 2022

În această ediție, puteți citi:  – continuarea traducerii povestirii „Dani vrea un măgăruș” de Crina Avădănei;-...

Share This