Eveniment cultural dedicat scriitorului ucrainean Mykola Kostomarov

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene
Vineri, 8 aprilie 2022, Comitetul Filialei București a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat un eveniment cultural dedicat scriitorului Mykola Kostomarov, la care au participat membrii și membrii simpatizanți ai filialei.
 
În deschiderea evenimentului, președintele Filialei București a UUR, Mihai Traista, a prezentat salutul președintelui Uniunii Ucrainenilor din România, deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi și pe scurt, viața și opera omului de cultură ucrainean Mykola Kostomarov.
 
În continuare, doamna avocat Cecilia Maran a prezentat o comunicare despre contribuția lui Mykola Kostomarov în renașterea identității și statalității ucrainene. Evenimentul s-a încheit cu un recital de muzică folk, susținnut de poetul și folkistul Traian Chiricuță, care a scris versuri despre durerea prin care trece poporul ucrainean.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This