Eveniment „Tradiții de Crăciun și Anul Nou pe stil vechi ale ucrainenilor”, la Cluj

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Membrii “Clubului Copiilor Ucraineni”, care funcționează în cadrul Filialei Cluj a Uniunii Ucrainenilor din România, s-au adunat, pe15 ianuarie, la evenimentul „Tradiții de Crăciun și Anul Nou pe stil vechi ale ucrainenilor”.

Gazdele evenimentului au fost redactorul-șef al revistei pentru copii „Dzvonyk”, Lyudmya Dorosh, și Nataliya Hryshchenko – membru nou și activ al filialei. Doamnele le-au povestit copiilor despre obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă și i-au provocat pe cei mici la activități creative, alături de părinții lor.

Atelierul de creație s-a axat pe confecționarea unor felinare din borcane, pe care copiii le-au realizat în diverse moduri-tehnica decoupage, folosind sare de mare și vopsea. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă festivă, colindele și urările ucrainene fiind liantul creativ în atelierul micilor artiști.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This