Excursie pentru copiii care studiază limba ucraineană în școlile din județul Suceava

UUR

11 iun., 2021

Sâmbătă, 5 iunie 2021, Filiala Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România a sărbătorit Ziua Internațională a Copilului, prin organizarea unei excursii pentru copiii care studiază limba ucraineană în școlile din județul Suceava.
 
Au participat grupuri de elevi din localitățile Moldova, Sulița, Ulma, Brodina, Milișăuți, Siret, Negostina, Bălcăuți și Paltinu. Pentru respectarea distanțării sociale, s-a optat pentru decalarea orelor de venire a grupurilor, ce urmau să parcurgă aceleași etape din program.
 
La sediul Filialei UUR din Suceava, grupurile de elevi au fost primite de domnul președinte Ilie Sauciuc, care le-a vorbit copiilor despre repartiția geografică a etnicilor ucraineni pe teritoriul României, despre personalități marcante ale Ucrainei și ale României, precum și despre avantajele studierii limbii ucrainene.
 
Elevii au adus desene pentru o expoziție, au primit cărți și agende, au vizitat biblioteca, Muzeul de Științe şi Cetatea de Scaun a Sucevei.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This