Filiala UUR-Caraș-Severin a organizat o seară literar-artistică

UUR

29 iul., 2020

Duminică, 19 iulie 2020, Filiala Caraș-Severin a Uniunii Ucrainenilor din România a organizat, la sediu său din orașul Caransebeș, o seară literar-artistică ucraineană.

În cadrul evenimentului au fost aniversați poetul Ioan Covaci, redactor-șef al ziarului „Vilne slovo”, de origine din satul Copăcele și compozitorul Ivan Liber, președintele filialei Caraș-Severin, tot din satul Copăcele, dar de origine din Maramureș.

Totodată, participanții la eveniment i-au comemorat pe poeții ucraineni Iura Pavliș și Vasile Barșai, fiii satului Copăcele, precum și pe scriitorul Ivan Șmuleac din satul Cornuțel, de origine din Maramureș.

În cadrul evenimentului, au fost recitate poezii și au fost citite fragmente din operele poeților și scriitorilor menționați mai sus și au fost interpretate câteva cântece pe versurile acestora, muzica aparținând compozitorului Ivan Liber.

În discursurile lor, vorbitorii au evidențiat contribuția deosebită a scriitorilor și a oamenilor de cultură bănăţeni la dezvoltarea literaturii și culturii ucrainene, dar și a celei române.

Cu această ocazie a fost organizată și o expoziţie de carte şi publicaţii periodice ale Uniunii Ucrainenilor din România.

Citiți în continuare…

Share This