Finala Campionatului Mondial de Fotbal al Diasporei Ucrainene

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

28 aug., 2022

Duminică, 28 august, s-au jucat meciurile din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal al Diasporei Ucrainene, ediția a X-a, care anul acesta se desfășoară în premieră în România. Echipele UUR Timiș și UUR Maramureș s-au calificat în finala competiției, care se va disputa luni, 29 august, pe terenul Centrului Național de Fotbal Buftea.

Ambele partide din semifinale au fost echilibrate, iar echipele calificate în finală s-au decis în urma loviturilor de departajare.

Astfel, în prima semifinală, echipa filialei UUR Timiș a intrat în lupta pentru trofeu alături de selecționata diasporei ucrainene din Polonia, Bydgoszcz. Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1, dar în urma loviturilor  de departajare ucrainenii din Timiș au câștigat meciul cu 5-4.

Echipa de fotbal UUR-Maramureș este a doua finalistă a Campionatului Mondial de Fotbal al Diasporei Ucrainene – 2022. Fotbaliștii din Maramureș au trecut în semifinală de formația Israelului, pe care au învins-o cu scorul de 5-4. În timpul regulamentar de joc scorul a fost 0-0, iar rezultatul final a fost obținut după executarea loviturilor de departajare, de la 11 metri.

Luni, 29 august, cele două echipe din România – UUR-Timiș și UUR-Maramureș vor juca finala turneului (12:00), iar Polonia Bydgoszcz va întâlni formația Israel FT Phoenix în finala mică (10:00).

Anul acesta la competiția fotbalistică participă peste 150 de sportivi, 8 echipe din 4 țări – Israel, Polonia, România și Ungaria. Їn 2021, echipa filialei maramureșene a Uniunii Ucrainenilor din România a devenit campioana mondială la fotbal a echipelor ucrainene din diaspora, după ce în finală a învins selecționata Israelului.

Citiți în continuare…

Share This