Hramul bisericii ucrainene „Pogorârea Sfântului Duh” din Poienile de Sub Munte

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Tradițiile și obiceiurile ucrainene sunt strâns legate de evenimente religioase, reprezentând momente cheie în care comunitatea se reunește pentru a celebra și perpetua tradițiile și practicile strămoșești.

Președintele Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae-Miroslav Petrețchi, a participat, pe 6 iunie, la invitația preotului paroh Adrian Vișovan, la Hramul bisericii ortodoxe ucrainene „Pogorârea Sfântului Duh” din Poienile de Sub Munte.

Alături de Nicolae- Miroslav Petrețchi s-au aflat prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, primarul comunei Poienile de Sub Munte, Alexa Chifa, președintele Filialei Maramureș a UUR, Miroslav Petrețchi, consilierii din partea UUR, Stuleanec Serghei, președintele interimar al organizației locale Poienile de sub Munte, Macioca Mihai, președintele Organizației locale Repedea a UUR, Ioan Recalo, președintele Organizației locale Sighetu Marmației a UUR, Mihai Lauruc și tehnoredactorul Fabian Popovici.

Religia, prin caracterul ei puternic, oferă o cale prin care ucrainenii își pot păstra și transmite valorile culturale și identitatea către generațiile următoare. Rolul esențial pe care îl joacă religia în procesul de continuitate a limbii, tradițiilor și obiceiurilor ucrainene este dat de utilizarea limbii ucrainene în slujbe, ceremonii și rugăciuni, care încurajează învățarea și utilizarea ei în rândul credincioșilor.         

Uniunea Ucrainenilor din România a asigurat  sonorizare profesională și masă pentru enoriași participanți la Hramul bisericii ortodoxe ucrainene „Pogorârea Sfântului Duh” din Poienile de Sub Munte.

Citiți în continuare…

Share This