Importanța dezvoltării transportului feroviar la nivel național

UUR

4 iun., 2021

Miercuri, 2 iunie, Nicolae Miroslav Petrețchi a susținut o declarație politică în Parlament, prin care a dorit să aducă în prim plan importanța dezvoltării transportului feroviar la nivel național și integrarea lui în sistemul feroviar european.

Președintele UUR a amintit, astfel, că subiectul transportului feroviar este studiat îndeaproape de Comisia Europeană, care a propus ca anul 2021 să fie Anul European al Căilor Ferate, fapt ce dovedește potențialul uriaș al acestui sector al transporturilor. De asemenea, domeniul transporturilor feroviare este inclus și în Pactul ecologic european al transporturilor, Uniunea Europeană dorind să promoveze un transport feroviar modern, ecologic, sustenabil și sigur.

În România, problemele de notorietate ale transportului feroviar, precum și lipsa investițiilor în modernizarea garniturilor de tren sau a materialului rulant, au generat o reprofilare a cetățenilor către sectorul transporturilor rutiere. Din acest motiv, dezvoltarea infrastructurii feroviare trebuie privită și din perspectiva necesității extinderii transportului feroviar, elaborând strategii bazate pe analize reale ce permit prezentarea situației actuale, cu ajutorul cărora să  fie identificate punctele slabe, iar, ulterior, îndreptate și aliniate la standardele europene, prin măsuri concrete.

Deputatul a subliniat că este timpul să conlucrăm pentru a reuși să aducem transportul feroviar din țara noastră la nivelul celui european. Consider că doar prin colaborare, comunicare și prin promovarea acestui tip de transport la nivel național, în toate colțurile țării, și prin implementarea unor soluții optime putem integra acest domeniu al transporturilor în sistemul feroviar european, realizând astfel o alternativă viabilă atât pentru cetățeni, cât și pentru companii, a declarat Nicolae Miroslav Petrețchi.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This