În perioada 24-29 august 2019 o delegație a Organizației de tineret a Uniunii Ucrainenilor din România a participat, la invitația Congresului Mondial al Tinerilor Ucraineni din Diaspora (SKUMO), la Forumul diasporei ucrainene „Hmelnițkii 2019”, care s-a desfășurat în orașul Hmelnițkii, Ucraina. Membrii delegației Organizației de tineret a UUR au participat la lucrările SKUMO și ale forumului organizațiilor de tineret din diaspora. Au fost discutate următoarele teme: politica organizațiilor de tineret din diaspora în promovarea imaginii Ucrainei, informare, economie, procesele de eurointegrare și altele. Au avut loc întâlniri de lucru și vizite în orașele Hmelnițkii, Hotin și Kamianets-Podilskyi. 

       Cu această ocazie, tinerii ucraineni din România au participat și la sărbătorirea Zilei Independenței Ucrainei: la parada steagurilor, flashmob, parada cămășii tradiționale ucrainene, la concertul festiv. De asemenea, membrii delegației Organizației de tineret a UUR au vizitat Centrul de copii „Liniștea familială” din Hmelnițkii. 

        La forumul diasporei ucrainene au fost prezenți reprezentanți ai organizațiilor tinerilor ucraineni din 20 de țări și din regiunile Ucrainei. Scopul principal al forumului a fost consolidarea legăturile cu Ucraina şi ucrainenii din lume, precum și promovarea Ucrainei în lume.