În data de 13 octombrie a.c., în Lunca la Tisa, județul Maramureș de hramul Bisericii Ortodoxe Ucrainene “Acoperâmăntul Maicii Domnului”, a avut loc Festivalul ,,Întâlnirea cu fiii satului", organizat de filiala Maramureș a UUR împreună cu organizația locală, președinte Ana Sambor.

      Pe scenă au evoluat grupul vocal “Veselka” din Lunca la Tisa, grupul vocal “Remeteanka” din Remeți, grupul vocal “Nadia” din Repedea, grupul vocal de femei “Runianski divciata” din Rona de Sus, grupul vocal bărbătesc “Holos Polonene” din Poienile de sub Munte, grupul folcloric “Cervona ruja” din Bocicoiu Mare,ansamblul ”Molody huțuly” din Valea Viseului, formația vocal-instrumentală „Cervona kalena" din Rona de Sus, dar și invitați: ansamblul “Cervona kalena” din Negostina, grupul vocal de femei “Polonenka” din Paltinu, județul Suceava și ansamblul “Tysianochka” din Buștino, raionul Teaciv, regiunea Transcarpatia, Ucraina.

      Au fost prezenți membrii Fialialei UUR-Maramureș, credincioși ai parohiei din Lunca la Tisa și ai parohiilor ucrainene din satele învecinate. Conform parteneriatului încheiat între UUR-Maramureș si Biserica Ortodoxă Ucraineană din Lunca la Tisa, masa de hram și sonorizarea au fost asigurate de UUR-Maramureș. Evenimentul a avut ca scop întâlnirea fiilor satului, care au venit din toate colțurile țării, dar și din Ucraina și Ungaria, precum și promovarea tradițiilor ucrainene.