In ziua de 03.12.2019, Filiala Iași a UUR a participat la Simpozionul ” Iași - oraș al diversității etnice și culturale”, organizat de Colegiul Național Iași în colaborare cu Facultatea de istorie a Universității ” Alexandru Ioan Cuza” și ASTRA Iași. Lucrările simpozionului s-au desfășurat în sala de festivități și biblioteca colegiului, având ca invitați de onoare pe profesorul universitar dr. Lucian Leuștean, profesor de istorie la Universitatea ” Alexandru Ioan Cuza” din Iași și consulul onorific al Franței la Iași, Radu Grădinaru.

      La Simpozion au participat profesori universitari , elevi și profesori din mai multe licee ieșene, elevi invitați din Ungaria, Germania, Italia și Grecia, reprezentanții minorităților armeană, evreiască, elenă, rușii lipoveni și ucraineni. Minoritățile s-au prezentat cu standuri de materiale promoționale privind tradițiile, obiceiurile,portul și mâncărurile specifice.

      Filiala noastră a pus la dispoziția organizatorilor 4 roll-upuri cu aspecte ce privesc cultura, tradițiile și obiceiurile ucrainenilor, 3 seturi de postere pe aceiași tematică și 2 costume populare ucrainene și a luat parte activ la discuțiile purtate cu conducerea colegiului și cu participanții la masa rotundă și a făcut propuneri concrete de colaborare pentru anul 2020.