În data de 19 decembrie 2019 la București au avut loc manifestări dedicate aniversării a 30 de ani de la înființarea UUR. În prima parte a evenimentului, invitații oficiali, reprezentanți ai Parlamentului României, Guvernului, Ministerului Culturii, Ministerului Educației Naționale, Ambasadei Ucrainei în România, Vicariatului Ortodox Ucrainean, Congresului European al Ucrainenilor, Consiliului Mondial Ucrainean de Coordonare, reprezentanți ai administrațiilor regionale de stat din Ucraina, ai organizației ucrainenilor din Republica Moldova și Grecia au felicitat UUR cu ocazia jubileului.  

      De asemenea, au fost citite scrisorile de felicitare din partea Președintelui Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod, și din partea Ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. La eveniment au participat fondatori ai UUR, membrii conducerii UUR, redactori, inspectori şcolari, directori, profesori, studenţi, elevi, reprezentanţi ai comunităţii ucrainene, precum și oaspeţi din România, Ucraina, Grecia și Republica Moldova.

      În cadrul mesei rotunde organizate cu această ocazie, membrii fondatori ai UUR au vorbit despre cum s-a înființat UUR, pașii parcurși, etapele de dezvoltare ale organizației. De asemenea, a fost ținut un moment de reculegere în memoria fondatorilor UUR, care, din păcate, nu mai sunt printre noi. La rândul lor, președinții filialelelor UUR au prezentat aspecte din activitatea filialelor, respectiv realizările, dar și problemele cu care s-au confruntat pe parcursul timpului, precum și planuri de viitor. Cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Ucrainenilor din România au fost acordate plachete jubiliare. În a doua parte a evenimentului, a avut loc un spectacol artistic susţinut de grupuri vocale, ansambluri de dansuri și soliști, care își desfășoară activitatea în cadrul filialelor UUR din România.