Sub genericul „Cântecul nostru - destinul nostru” (ediția a II-a), în perioada 22-23 iunie a. c., au avut loc spectacole excepționale susținute de artiști de renume din Ucraina. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul prietenos al terasei Hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației, în localitățile Remeți și Poienile de sub Munte. Inițiatorii și organizatorii au fost Uniunea Ucrainenilor din România și artistul emerit al Ucrainei, Marian Hadenko. Prezentatorii, din partea Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, Ioan Dorel Todea și Carmen Sorocan împreună cu Oksana Drobotenko (regizor, actriță de film, cântăreață și prezentatoare a unor festivaluri internaționale din Ucraina) au contribuit la frumusețea acestui eveniment artistic.

       Indiscutabil, vedeta spectacolului a fost artistul poporului din Ucraina, Marian Hadenko - compozitor, poet, cantautor și redactor de televiziune, dovedindu-se un adevărat showman ! Repertoriul acestuia este unul extraordinar, cuprinzând peste 700 de cântece. Marea majoritate a melodiilor sunt scrise pe propriile versuri. 

      Au încântat prin talent, prin calitățile vocale și prin repertoriul prezentat, solistele: Vanda Drinevska - Artist Emerit al Ucrainei, solista principală a Ansamblului Academic Național de Cântece și Dansuri al Gărzii Naționale a Ucrainei, Lector universitar la Universitatea Națională de Cultură și Arte (Kiev); Anastasiya Nechaeva – drd. la Academia Națională de Concursuri în Cultură și Arte, laureată la concursuri naţionale și internaționale, director muzical al colectivului artistic de elită al teatrului cântecului "Ladonki" Kiev; Naina Doroshenko cântăreață - banduristă, studentă la Universitatea Națională de Cultură și Arte; Zoia Tymchenko – artist emerit al Ucrainei; Elena Pantyleeva,o adevărată perlă în coroana muzicală a Vinniţei, laureată a festivalurilor internaționale și naţionale, "Soarta, Destinul", "Rendez-vous de Toamnă ", "Premiera cântecului", "Mama mea dragă", câștigătoarea titlului de "Cel mai bun cântareţ al anului". Spectatorii prezenți s-au bucurat de un recital muzical excepțional, într-un cadru plăcut, luminat de soarele strălucitor.