Sămbătă, 11 octombrie a.c., la Sala Dalles din București, cu ocazia Sărbătorii “Acoperâmăntul Maicii Domnului” după rit vechi, a avut loc prima ediție a Festivalului de cântece religioase «Acoperă-ne pe noi cu acoperământul Tău, Preasfânta Fecioară”», organizat de Filiala București a UUR. Părintele diacon Vladimir Malcovici a deschis festivalul cu rugăciunea “Tatăl nostru” și a transmis participanților un salut călduros din partea Bisericii Ortodoxe Ucrainene din București. Au salutat publicul prim-vicepreședintele UUR, Bogdan Moisei și secretarul I al Ambasadei Ucrainei în România, Svitlana Pryhodko. Prezentatorii festivalului au fost președintele UUR-București Mihai Traista și doctoranda Natalia Bodnaruc.

      Cu deosebită măiestrie au interpretat cântece religioase în limba ucraineană și limba română corul Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Poienile de sub Munte (parohia I), corul “Zelenyi barvinok" din Crăciunești, județul Maramureș, corul “Cervona kalena” din Negostina și corul „Vocea ucrainenilor” din județul Caraș-Severin. Pe scenă a evoluat și cantautorul Dan Vasilescu, care a încântat publicul cu melodii intepretate la chitară. De asemenea, Virginia Tcaciuc a recitat poezii de Ștefan Tcaciuc dedicate Maicii Domnului. Președintele UUR-București, Mihai Traista, coordonatorul festivalului, le-a înmânat participanților diplome și cărți din partea UUR. 

      Duminică, 12 octombrie, a avut loc Slujba religioasă în Biserica Ortodoxă Ucraineană din București, cu ocazia celui de-al doilea hram “Acoperâmăntul Maicii Domnului”, oficiată de părintele paroh Dumitru Colotelo, părintele arhimandrit Atanasie din Rona de Sus și părintele diacon Vladimir Malcovici. Răspunsurile liturgice au fost date de corurile din Maramureș și Suceava. Cu această ocazie a fost sfințită icoana Sf. Nicolae, realizată de Inna Olkhoskyi.