În data de 14 noiembrie 2019, delegația Uniunii Ucrainenilor din România, condusă de președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, a vizitat regiunea Ivano-Frankivsk la invitația șefului Administrației Regionale de stat, Denis Shmigal. În cadrul întâlnirii la Administrația Regională de Stat Ivano-Frankivsk au fost discutate aspecte privind situația actuală și perspectivele cooperării româno-ucrainene la nivel regional. 

      Președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, a precizat că cea mai eficientă cooperare transfrontalieră a UUR este cu regiunea Ivano-Frankivsk. UUR este reprezentată în Parlamentul României și este o punte de legătură între țările noastre. În august 2016 a fost încheiat un acord de cooperare între UUR și Administrația Regională de Stat Ivano-Frankivsk în domeniile științific, tehnic, umanitar, cultural și educațional. 

      Dezvoltarea cooperării cu România, în special cu ucrainenii din România, este una dintre principalele priorități în cooperarea cu partenerii străini, - a declarat șeful Administrației Regionale de stat Ivano-Frankivsk, Denis Shmigal. 

      La rândul său, prim-vicepreședintele Consiliului regional, Vasyl Gladiy, a menționat că la ședinta Consiliului regional este planificată aprobarea textului Memorandumului de cooperare care va fi trimis Guvernului Ucrainei cu scopul de a sprijini cooperarea la nivel de stat.