În data de 22 noiembrie 2019 Filiala UUR-București împreună cu Ambasada Ucrainei în România au organizat un eveniment de comemorare a victimelor Holodomorului din 1932-1933 din Ucraina.

      La sediul UUR-București a avut loc o rugăciune de pomenire, oficiată de părintele Corneliu Irod, după care s-a păstrat un moment de reculegere. Despre Holodomor au vorbit prim-vicepreședintele Uniunii Ucrainenilor din România, Bogdan Moisei, președintele Filialei București a UUR, Mihai Traista, președintele Filialei Iași a UUR, Victor Hrihorciuc și Ministru-consilier al Ambasadei Ucrainei în România, Yevhen Levytskyi. În cadrul evenimentului a fost prezentat un film documentar “Holodomor 1932-1933. Întoarcerea la istoria Teteivcinii”, o expoziție foto-documentară dedicată comemorării victimelor Holodomorului și au fost recitate poezii. 

       Duminică, 24 noiembrie, la Biserica Ortodoxă Ucraineană din București a avut loc un parastas în memoria victimelor Holodomorului, oficiată de către părintele Dumitru Colotelo.