Duminică, 12 iunie 2016, sala mare din cadrul Organizaţiei judeţene a Uniunii Ucrainenilor din Tulcea a găzduit un eveniment de excepţie, „Concurs de cântec, dans şi recitare de poezie“, faza judeţeană. 

         Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea celor care au ţinut să participe şi să urmărească evenimentul. 

         Elevii coordonaţi de cadre didactice au prezentat cu multă emoţie un adevărat recital de cântec şi poezie nu doar în limba ucraineană, ci şi în limba română. Toţi copiii au impresionat prin talent, dicţie, mişcare scenică şi inspiraţie, dovadă fiind prestaţia bună şi foarte bună a tuturor participanţilor la concurs.  

         Mulţumiri cadrelor didactice care s-au implicat, precum şi mămicilor pentru efortul depus în pregătirea şi prezentarea concurenţilor în etapa judeţeană a concursului. Este de remarcat efortul copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice implicate în acţiune pentru ca toţi concurenţii să se prezinte la cel mai înalt nivel, fapt care a devenit o realitate.  

         Timpul s-a scurs pe nesimţite, iar acest lucru ar trebui să ne bucure, deoarece cât timp se păstrează legătura cu pământul natal prin cultura tradiţională, nu se pierde identitatea. Cântecele populare interpretate cu patos au fost răsplătite generos cu ropote de aplauze de către spectatorii entuziasmaţi.  

     

                                                                                                                 Dumitru CERNENCU