La invitația conducerii Casei de Cultură ”Mihai Ursache” din Municipiului Iași, Filiala Iași a UUR a participat la cea de-a V-a ediție a Galei Minorităților Etnice, cu ansamblul de dansuri ”Veselka”, coordonator profesoara Rodica Fălișteanu. În cadrul programului organizat cu ocazia acestui eveniment au mai participat formațiile de dansatori și vocal instrumentale de la armeni, eleni, evrei, rromi și ruși lipoveni.  

        Programul s-a desfășurat în sala de spectacole a casei de cultură, nu prea mare, dar cochetă și primitoare, fiind ocupată până la refuz de publicul spectator venit să urmărească programul pregătit pentru această ocazie. Deși majoritatea formațiilor participante, inclusiv formația filialei noastre, trec printr-o perioadă de înnoire, schimb de generații, după terminarea studiilor sau din alte motive, spectacolul prezentat a fost de înaltă ținută artistică, fiind apreciat de publicul spectator cu îndelungi și vii aplauze. 

         Ansamblul ” Veselka” a prentat în cadrul programului, în limita timpului alocat, și într-un format mai restrâns, datorită spațiului, un colaj de dansuri populare ucrainene printre care cele mai bine primite au fost ”Berezneanka” și ” Hopakul”, fiind aplaudate atât de publicul spectator cât și de membrii celorlalte ansambluri prezente în program, recunoscând astfel valoarea și frumusețea dansului ucrainean. La finalul reprezentațiilor, membrii ansamblurilor au fost recompensați cu sume bănești din partea organizatorilor. În ziua următoare membrii formației împreună cu profesoara Rodica Fălișteanu, coordonatoarea ansamblului, au iar făcut o vizită la sediul filialei, colindându-i pe membrii comitetului. Pe timpul vizitei a avut o loc o discuție referitoare la proiectele ansamblului pentru anul viitor iar în final, din partea Uniunii Ucrainenilor din România, le-am oferit cadouri în valoarea aprobată de Consiliul UUR.