Ziua internațională a femeii este o sărbătoare care simbolizează, ȋn primul rând, lupta femeilor pentru drepturile lor, pentru participarea activă la viața socială și cea profesională în condiții de egalitate cu bărbații. 

           Datorită tenacității și perseverenței femeilor, este dificil să menţionăm măcar o sferă de activitate în care acestea să nu aibă un cuvânt de spus. Este imposibil să ne imaginăm o profesie fără prezența unei femei, fără zâmbetul ei, și, cel mai important, fără abilitățile ei de a găsi soluții pentru orice situație. 

           Înțelepciunea, discernământul, dorinţa constantă de ȋmbunătăţire, sau stilul de viață neobosit, toate acestea, combinate cu frumusețea interioară și exterioară, definesc portretul femeii ucrainene moderne. 

           Stimate Doamne, fie ca Dumnezeu să Vă dăruiască multă sănătate, iar fiecare zi a vieții Dvs. să fie scăldată de lumină și iubire, să fie încununată de împliniri pe toate palierele vieții. Avem nevoie ca prezenţa D-voastră să ne însenineze viețile.  

           Cu ocazia Zilei internaționale a Femeii, așadar, doresc ca armonia și succesul să Vă însoțească pretutindeni, pe calea vieții Dvs. să ȋnflorească flori parfumate, iar aerul care Vă înconjoară să abunde de sunete fermecătoare. Nu uitaţi să fiţi mereu zâmbitoare și pline de speranță. 

                                                              Cu deosebită consideraţie, 

                                                                        Președintele UUR 

                                                                Nicolae Miroslav Petreţchi