Întâlnirea membrilor UUR cu Președintele Organizației „Ucraina-2050” Eugene Czolij

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

2 nov., 2021

Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a găzduit vineri, 29 octombrie, o întâlnire în format videoconferință, cu președintele Organizației „Ucraina-2050”, domnul Eugene Czolij, fost președinte al Congresului Mondial al Ucrainenilor și cunoscut activist pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

La această întâlnire Uniunea a fost reprezentată de președintele UUR, deputat Nicolae Miroslav Petrețchi, membrii Radei UUR, președinții filialelor județene și locale ale UUR, consilierii locali din partea UUR, și alți membri ai comunității ucrainene din România.

Discuțiile, desfășurate sub egida „Contribuția și misiunea Diasporei cu privire la întărirea statalității ucrainene” vin în întâmpinarea nevoilor de consolidare a suveranității politice și a integrității teritoriale a Ucrainei, prin contribuția ucrainenilor de pretutindeni.

Președintele UUR a confirmat, în acest context, disponibilitatea comunității ucrainene din România de a identifica modalități eficiente, prin care Diaspora poate contribui la soluționarea problemelor cu care se confruntă Ucraina.

La rândul său, președintele Organizației „Ucraina-2050”, domnul Eugene Czolij, a felicitat conducerea UUR pentru reușitele sale în promovarea limbii, culturii și tradițiilor ucrainene în România, evidențiind faptul că printre principalele mecanisme de ajutorare a Ucrainei, în această perioadă dificilă prin care trece, se numără întocmai promovarea identității ucrainene la nivel global.

Eugene Czolij a mai adăugat faptul că un lucru concret pe care Diaspora ucraineană poate să îl facă este acela de a combate campaniile de dezinformare inițiate de către Federația Rusă la adresa Ucrainei în mediul on-line. Pentru a oferi un mecanism eficient de combatere a campaniilor de dezinformare, Eugene Czolij a prezentat platforma de monitorizare media inițiată de organizația „Ucraina-2050”, platformă la care participă voluntari din diferite țări, inclusiv din România, și care are ca scop principal identificarea, raportarea și combaterea știrilor false cu privire la Ucraina, conflictul din Donbass și situația din Crimeea.

În final,  conducerea UUR a reiterat invitația adresată domnului Eugene Czolij de a efectua o vizită în România, atunci când situația epidemiologică o va permite, invitație primită cu deschidere de acesta.

 

Uniunea Ucrainenilor din România reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele recunoscute internațional, precum și pentru orice mecanism de susținere a Ucrainei în conflictul acesteia cu Federația Rusă, condamnând, în același timp, acțiunile Moscovei de destabilizare a societății ucrainene, dar și de subminare a securității regionale.

Citiți în continuare…

Share This