Întârzierea acordării primei de carieră profesională la personalul nedidactic

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Pornind de la respectul față de personalul din sistemul educațional, pe care îl manifestă constant în calitatea sa de deputat și lider al Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Miroslav Petrețchi i-a adresat Ministrului Educației, Ligia Deca, pe 7 noiembrie, o întrebare scrisă referitoare la întârzierea acordării primei de carieră profesională personalului nedidactic din învățământ.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 58 din 12 iunie 2023, primele de carieră profesională, la fel ca și primele de carieră didactică, trebuiau să fie alocate încă din luna octombrie. Cu toate acestea, mulți cetățeni din județele Maramureș și Suceava, angajați în sistemul educațional ca personal nedidactic, i-au semnalat deputatului că primele de carieră profesională nu au fost încă primite.

Programul de acordare a primelor de carieră didactică și profesională reprezintă o măsură care contribuie la susținerea dezvoltării continue a angajaților din sistemul educațional și are potențialul de a reduce decalajele dintre mediul rural și urban.

Nicolae Miroslav Petrețchi i-a semnalat ministrului Educației că personal nedidactic a reprezentat, în ciuda rolului esențial pe care îl are, o categorie ignorată de-a lungul mai multor ani, iar oferirea de prime de carieră profesională reprezintă o decizie salutară, care trebuie aplicată conform calendarului asumat, în egală măsură pentru toți angajații sistemului.

În consecință, el i-a solicitat Ministrului Educației, Ligia Deca, să precizeze motivele întârzierii în acordarea acestor prime și o estimare clară a termenului în care aceste sume vor ajunge la tot personalul nedidactic din învățământ.

Citiți în continuare…

Share This