Întrebare către ministrul interimar al educației si cercetării

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

27 feb., 2020

Deputatul UUR în Parlamentul României Nicolae Miroslav Petrețchi a adresat o întrebare ministrului interimar al educației si cercetării Cristina Anisie privind programul “masa caldă” în școli.

Recent a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență a Guvernului care prevede asigurarea mesei calde în 150 de scoli. Însă publicarea acestei ordonanțe nu înseamnă intrarea în vigoare a actului normativ, deoarece școlile nu pot face demersurile necesare până când nu există norme de aplicare pe care Ministerul Educatiei împreuna cu Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor trebuie să le adopte.

Având în vedere cele menționate mai sus deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a adresat următoarele întrebări punctuale ministrului de resort:
1. Va reuși MEC împreună cu ANVSV să întocmească în timp util normele de aplicare a OUG și când anume ?
2. Care au fost criteriile după care au fost selectate cele 150 de școli ?
3. Se va aplica acest program, cel putin într-un viitor previzibil, și în zonele de munte sau în cele defavorizate ?

Citiți în continuare…

Naș holos nr. 329, noiembrie 2021

Naș holos nr. 329, noiembrie 2021

În această ediție, puteți citi:  • Deșteptătorul conștiinței naționale ucrainene; • Recepția lui Mihai Eminescu în...

Share This