Lipsa lemnelor de foc pentru încălzire în comuna Poienile de Sub Munte

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

2 aug., 2022

Locuitorii din comuna maramureșeană Poienile de Sub Munte, unde trăiesc peste zece mii de etnici ucraineni, vor beneficia de o cotă suplimentară de 500 de metri cubi de masă lemnoasă, care se va adăuga celor 187 de metri cubi puși în prezent la dispoziție de către Ocolul Silvic.

În plus, într-un termen rezonabil, reprezentanții Direcției Silvice Maramureș vor reface măsurătorile aranjamentului forestier și vor corecta suprapunerile pe terenurile aflate în proprietatea privată a cetățenilor, astfel încât oamenii își vor primi pășunile înapoi.

Aceste asigurări de etapă Nicolae Miroslav Petrețchi le-a primit în urma unei întâlniri pe care a avut-o, pe 29 iulie, alături de o delegație UUR, cu directorul Direcției Silvice Maramureș, Daniel Paicu și cu directorul tehnic al acesteia, Iacob Andreica.

Discuțiile au avut rolul să deblocheze dialogul pe subiectul extrem de delicat al necesarului de lemne pentru încălzirea locuințelor la iarnă și să dezamorseze conflictul mocnit din jurul acestei probleme.

Ca urmare a tratativelor purtate, în scurt timp reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României va participa la o nouă întâlnire pe această temă, între reprezentanți ai cetățenilor din comuna Poienile de Sub Munte, ai autorităților locale – Consiliu Local, Primărie și oficiali ai Direcției Silvice.

Nicolae Miroslav Petrețchi așteaptă ca problemele semnalate de cetățenii comunei maramureșene, pe care le-a expus și în interpelarea adresată Ministrului Mediului, Barna Tanczos, ce a ajuns și la reprezentanții Direcției Silvice Maramureș, să facă obiectul unui răspuns oficial, iar în plan local, alături de Primăria comunei Poienile de Sub Munte, pe care a informat-o despre stadiul discuțiilor, cu toții să-și unească forțele pentru identificarea de noi soluții pentru oameni.

Lipsa lemnului pentru încălzirea locuințelor din comuna Poienile de Sub Munte constituie, încă de anul trecut, una dintre preocupările deputatului Nicolae Miroslav Petrețchi, decis să acționeze în continuare pentru a intensifica și media dialogul în interesul cetățenilor.

Citiți în continuare…

Share This