Membri OTUR au participat la Forumul Tineretului Ucrainean din Diaspora

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

6 sept., 2021

În perioada 25-27 august, o delegație a Organizației Tineretului Ucrainean din România (OTUR), din cadrul Uniunii Ucrainenilor din România, a participat la cea de-a 10-a ediție a Forumului Tineretului Ucrainean din Diaspora (FTUD), desfășurat anul acesta la Cernăuți, în Ucraina.
 
Evenimentul a reunit tineri participanți din 12 țări. Delegația OTUR a fost formată din șapte persoane din județele Bucuresti, Maramureș, Cluj, Arad, Satu Mare, Suceava și Timiș. Reprezentanții ucrainenilor din României au avut ocazia de a participa la discuții și de a face schimb de bune practici și expertiză în domeniul politicilor pentru tineret.
 
Forumul de anul acesta a abordat, de-a lungul celor patru paneluri, subiecte diverse, precum: Diaspora văzută ca un brand-ambasador al Ucrainei în lume, Diplomația culturală, Ed(you)cation sau Rolul tinerilor în formarea politicilor publice.
 
FTUD este o inițiativă care are scopul de a organiza întâlniri ale liderilor organizațiilor de tineret ucrainene din diaspora și Ucraina pentru a se uni în jurul ideii de consolidare și unificare a ucrainenilor de pretutindeni, dezvoltarea structurilor internaționale și dezvoltarea educației non-formale; consolidarea contactelor existente și stabilirea de noi contacte cu tineri, personalități publice și culturale din Ucraina.
 
Forumul se desfășoară anual în Ucraina și este un eveniment internațional la care participă lideri ai organizațiilor de tineret ucrainene din diaspora, șefi ai organizațiilor diasporei, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor publice din Ucraina, deputați, personalități din domeniul culturii.

Citiți în continuare…

Share This