Mesajul de Paște al președintelui UUR pentru ucrainenii din România

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Dragi ucraineni!

Vă felicit din toată inima cu ocazia Sfintelor Sărbătoride Paşte! Pentru unii dintre noi Paştele reprezintă cea mai importantă sărbătoare creştină a anului, având o imensă încărcătură spirituală. Sărbătoarea Învierii Domnului este şi un prilej de reunire a celor dragi, cu tradiţii şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie.

Din păcate, ne confruntăm cu provocări fără precedent din cauza pandemiei de coronavirus, traversăm o perioadă dificilă, deoarece, în special în aceste zile, nu putem să participăm la slujbele de Paşte în bisericile noastre, nu putem să ducem la biserică coşurile cu bucate pentru a fi sfinţite, nu putem să-i vizităm pe cei dragi.

Însă, mai ales în aceste zile, trebuie să lăsăm la o parte gândurile triste şi să ne umplem inimile cu credinţă şi speranţă. Cunoscând şi trăind toate acestea, conducerea Uniunii Ucrainenilor din România este în contact permanent cu ucrainenii din România, demarând o serie de acţiuni umanitare destinate sprijinirii cetăţenilor, şcolilor şi spitalelor din zonele afectate.

Trebuie să avem încredere în forţele proprii, să privim cu optimism spre viitor, putând fi siguri că doar împreună, acţionând unitar, cu responsabilitate, respectând toate indicaţiile autorităţilor putem depăşi aceste momente dificile!

Învierea Domnului Isus Hristos să vă aducă linişte sufletească, iar inimile să vă rămână pline de credinţă, dragoste şi încredere, lumină, sănătate şi bunătate. Fie ca pacea, prosperitatea şi bucuria să domnească în casele voastre.

Hristos a înviat!

Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, Deputat Nicolae Miroslav Petreţchi

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This