Motivele stagnării proiectelor depuse de U.A.T. Izvoarele Sucevei

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

29 apr., 2022

Deși programele destinate dezvoltării locale și regionale, finanțate de către Guvern, au reprezentat un real succes, există încă anumite lacune în ceea ce privește comunicare și/sau transparența în procesul de evaluare și aprobare a unor proiecte.

Într-o astfel de situație se află și comuna Izvoarele Sucevei, județul Suceava, comună în care majoritatea cetățenilor sunt de etnie ucraineană, și care în luna noiembrie 2020 a depus spre finanțare la C.N.I. proiectul „Construire și dotare anexa sociala și clopotnița în localitatea Izvoarele Sucevei, comuna Izvoarele Sucevei, județul Suceava”.

Ulterior a fost înștiințată de C.N.I. că proiectul a fost trecut în lista de sinteză a subprogramului „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor”, fără alte explicații. Iar odată inclus în lista de sinteză, există șanse mari ca acest proiect, la fel ca și multe altele, să rămână blocat.

Prin urmare deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi a solicitat ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, să-i comunice motivele care au stat la baza acestei decizii, în speranța că acest proiect nu va avea soarta multor altora, blocate pe lista de sinteză.

Citiți în continuare…

Share This