N.M.Petrețchi – vizite de lucru în localitățile ucrainene din județul Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

20 iul., 2021

În perioada 11-18 iulie 2021, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, domnul Nicolae Miroslav Petrețchi, deputat în Parlamentul României, a efectuat o serie de vizite de lucru în toate localitățile în care trăiesc compact etnici ucraineni din județul Maramureș.
În acest sens, domnul deputat a avut întâlniri cu membrii organizațiilor locale ale UUR privind discutarea și soluționarea problemelor cu care se confruntă fiecare dintre acestea.
Totodată, au avut loc întrevederi cu membrii care reprezintă UUR și etnicii ucraineni în administrația locală, fiind vorba de consilierii locali din Remeți, Bocicoiul Mare, Rona de Sus, Bistra, Ruscova, Repedea, Poienile de Sub Munte și primarii din localitațile Remeți si Ruscova.
Întrevederile au marcat un bun prilej pentru prezentarea proiectelor pe care doresc să le pună în aplicare pentru bunăstarea comunității din care fac parte. Odată cu prezentarea acestor proiecte, s-a solicitat și sprijinul domnului deputat în vederea realizării acestora.

Citiți în continuare…

Share This