Necesitatea înființării unei secții de poliție în comuna Poienile de sub Munte

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

23 mai, 2023

Necesitatea înființării secției de poliție în comuna Poienile de sub Munte, județul Maramureș, constituie obiectul celei mai recente interpelări pe care deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi i-a adresat-o ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Această problemă este una cu impact direct asupra siguranței cetățenilor din localitatea maramureșeană, care cere o atenție deosebită din partea ministrului.

În cadrul ședinței de Consiliu local al comunei Poienile de sub Munte, pe 28 aprilie, aleșii i-au expus domnului Petrețchi situația secției de poliție, care deservește localitatea, secție aflată la o distanță de aproximativ 20 km, tocmai în Leordina. În plus, aceleiași secții de poliție îi sunt arondate, în total, șapte comune: Leordina, Bistra, Petrova, Ruscova, Repedea, Vișeu de Jos și Poienile de sub Munte.

Ca urmare, cei trei polițiști repartizați în Poienile de sub Munte se confruntă cu dificultăți în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, mai ales că localitatea are o populație de peste 9.000 de locuitori și se întinde pe o suprafață de 300 km2.

Cu toate că autoritățile locale au atras în repetate rânduri atenția asupra acestor deficiențe, doar localitatea Moisei a beneficiat de înființarea unei secții de poliție, deși suprafața sa este de trei ori mai mică și are o populație mai redusă.

Pornind de la premisa că siguranța cetățenilor se numără printre principalele obiective ale unui stat și că, în ultimii ani, țara noastră a implementat o serie de reforme, inclusiv la nivel legislativ, Nicolae Miroslav Petrețchi i-a solicitat ministrului Bode un punct de vedere oficial cu privire la situația semnalată.

Citiți în continuare…

Share This