Nicolae Miroslav Petrețchi în direct la Televiziunea publica din Ucraina

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, a participat la o emisiune televizată difuzată, săptămâna trecută, de Televiziunea Publică din Ucraina.

Discuțiile din cadrul emisiunii s-au axat pe sprijinul României pentru Ucraina pe parcursul celor peste șase luni de la declanșarea invaziei ruse în această țară.

În cadrul emisiunii au fost abordate o serie de subiecte de actualitate precum stadiul şi perspectivele relației bilaterale, eforturile României – politice, economice, umanitare – de susținere a Ucrainei, ca urmare a războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva acestui stat.

Un accent deosebit a fost pus pe creșterea exporturilor de grâne ucrainene care tranzitează România și pe eforturile depuse de autoritățile române pentru a facilita intrarea în România, susținerea și integrarea refugiaților din Ucraina.

inene.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This