Președintele UUR a participat la emisiunea “Conviețuiri”, difuzată de TVR1

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

8 iun., 2023

Președintele Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), Nicolae-Miroslav Petrețchi, a participat în data de 7 iunie la emisiunea “Conviețuiri” difuzată de postul public de televiziune, TVR1.

În cadrul emisiunii, s-au discutat diverse subiecte, precum participarea la Congresul European al Ucrainenilor, rolul acestuia și prioritățile pentru perioada 2023-2027, precum și participarea sa la evenimentul intitulat “Anul Invincibilității. Fără cale de întoarcere”.

Nicolae Miroslav Petrețchi, care a fost reales în Prezidiul Congresului European al Ucrainenilor la ediția XIV de la Berlin, a avut o intervenție extinsă în emisiune, abordând obiectivele CEU în ceea ce privește promovarea intereselor comunității ucrainene din Europa, sprijinul, dezvoltarea și promovarea culturii, limbii și identității ucrainene.

Președintele UUR a subliniat necesitatea unității tuturor reprezentanților comunităților ucrainene din diverse țări europene, evidențiind că în fața noilor provocări strategiile și proiectele pentru viitor trebuie să rămână educația, cultura și păstrarea identității.

De asemenea, prezența televizată a președintelui UUR a inclus și discuția despre vernisajul expoziției de fotografie intitulată “Anul Invincibilității. Fără cale de întoarcere”, organizată de Senatul României în colaborare cu Centrul Ucrainean pentru Securitate și Cooperare.

Nicolae Miroslav Petrețchi a evidențiat semnificația organizării evenimetului, sublinind că aceste acțiuni simbolizează sprijinul și solidaritatea României față de Ucraina în această perioadă dificilă.

În cadrul emisiunii televizate, președintele UUR, Nicolae-Miroslav Petrețchi, a accentuat necesitatea menținerii unității și promovarea valorilor culturale și identitare ale comunității ucrainene în contextul actual.

Citiți în continuare…

Share This