Președintele UUR a condamnat atacul asupra spitalului ”Ohmatdit” din Kiev

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene
Printr-un mesaj pe Facebook, președintele UUR, deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi, a condamnat atacurile ruseşti cu rachete asupra orașelor ucrainene, inclusiv cel lansat, luni, 8 iulie, asupra Spitalului de Copii „Ohmatdit” din Kiev.

”Condamn cu fermitate cel mai recent atac barbar cu rachete al Rusiei asupra civililor din Ucraina, inclusiv asupra celui mai mare centru pediatric din Ucraina – ultima speranță a multor copii grav bolnavi de cancer.

Bilanțul acestui ultim atac este tragic: cel puțin 43 de morți, inclusiv copii, și aproximativ 200 de răniți. Este încă o dovadă, că la Kremlin se află minți bolnave, diabolice, care le răpesc copiilor ucraineni nu doar copilăria, ci și viața.

Niciun copil nu ar trebui să îndure brutalitatea și ororile războiului. Copiii, grădinițele, școlile, spitalele nu ar trebui să fie ținte ale atacurilor cu rachete, iar acest lucru este o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Toți cei responsabili de atrocitățile comise de forțele armate ruse trebuie trași la răspundere, niciun criminal de război nu trebuie să scape nepedepsit.

Uniunea Ucrainenilor din  România va fi în continuare parte a eforturilor comune de sprijinire a poporului ucrainean și de restabilire a păcii în regiune.”

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This