Program festiv ”Colinda ucraineană – specificitatea acesteia în Bucovina”

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

30 dec., 2021

Uniunea Ucrainenilor din România – filiala Suceava a organizat luni, 27 decembrie 2021, la Rădăuți un program festiv cu prilejul sărbătorilor de iarnă, ”Colinda ucraineană – specificitatea acesteia în Bucovina”.
 
Spiritul sărbătorilor de iarnă și în special cel al Crăciunului a fost liantul întâlnirii unui număr însemnat de membri și simpatizanți ai UUR.
În cuvântul de deschidere, domnul Ilie Sauciuc a subliniat importanța pe care o au pentru ucraineni obiceiurile din preajma sărbătorilor de iarnă și a mulțumit Uniunii Ucrainenilor din România pentru inițiativa de a oferi în dar credincioșilor un pachet de Crăciun.
 
Președintele Filialei UUR-Iași, Victor Hrihorciuc a transmis cuvântul de salut din partea președintelui UUR, domnul deputat Nicolae Miroslav Petrețchi.
 
Colinda ucraineană din Bucovina a fost adusă cu bucurie de ansamblurile artistice Vocile Negostinei – Bălcăuți, coordonat de Petru Șoiman, Maidancyk – Cacica, coordonat de pr. Nicolai Nicolaișen, Hatna – Dărmănești, coordonat de pr. Mihai Cobziuc, Bukovynska Ruja – Milișăuți, coordonat de Brândușa Peslari, Cervona Kalyna – Negostina, coordonat de Niculina Clapon, Polonynka – Paltinu, coordonat de Vasilena Iasinovschi, Seniorii – Rădăuți, coordonat de Vasile Pascaru și Kolomyika – Siret, coordonat de Zirca Ianoș.
 
Comitetul filialei Suceava a fost reprezentat de: Ilie Sauciuc, Niculina Clapon, Nicolai Ciocan, Brândușa Peslari, Elena Torac, Cristina Chideșa, Ovidiu Tcaci, Rodica Șoiman, Nadia Boiciuc, Zirca Ianoș și Mihai Cobziuc.

Citiți în continuare…

Share This