Reabilitarea DJ185 pe porțiunea Bistra-Valea Vișeului, județului Maramureș

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Necesitatea reabilitării urgente a Drumului Județean 185 pe porțiunea Bistra-Valea Vișeului din județul Maramureș este una dintre problemele asupra căreia deputatul Nicolae-Miroslav Petrețchi va reveni ori de câte ori este nevoie, până la soluționarea acesteia. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, se află, din nou, în fața unei întrebări scrise pe această temă, pe care reprezentantul ucrainenilor în Parlamentul României a formulat-o oficial, în calitate de deputat.

Autoritățile statului au responsabilitatea de a asigura bunăstarea și siguranța cetățenilor prin infrastructură viabilă. Din păcate, DJ185 se confruntă cu probleme grave: drumul se îngustează în anumite segmente, transformându-se într-o bandă unică, într-o zonă cu multe curbe, treceri la nivel cu calea ferată și vizibilitate redusă, complicată de condiții meteo nefavorabile și lipsa semnalizării adecvate.

Nicolae-Miroslav Petrețchi i-a solicitat ministrului să precizeze dacă această porțiune a drumului DJ185 este inclusă în planurile de reabilitare în viitorul apropiat și ce soluții există pentru a accelera procesul de reabilitare sau extindere. În solicitarea oficială adresată ministrului Veștea, deputatul a subliniat că nu renunță la demersurile de a se găsi  resursele necesare soluționării acestei situații și că va continua să susțină interesele comunității noastre pentru a asigura accesul la o infrastructură rutieră sigură și modernă.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 361

,,Naș holos”, Nr. 361

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina (II); • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This