Reabilitarea drumului comunal la Izvoarele Sucevei, județul Suceava

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

11 iun., 2022

Patru ani au trecut de când inundațiile au distrus infrastructura rutieră și gospodăriile mai multor locuitori din Izvoarele Sucevei, comună în care trăiește o importantă comunitate ucraineană din România. Nici până în prezent, guvernanții nu au găsit soluții pentru sprijinirea acestora.

Dacă oamenii, gospodari fiind, au pus mână de la mână și și-au refăcut casele, drumul comunal, de care depinde viața lor, a rămas în seama autorităților de la București. Nicolae Miroslav Petrețchi a ridicat din nou această problemă, pe 14 iunie, de la tribuna Parlamentului.

În interpelarea adresată ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, acesta a atras atenția că problema este una stringentă. “Relieful montan al zonei poate genera noi fenomene asemănătoare cu cele din 2018, care ar distruge în totalitate infrastructura rutieră”. De asemenea, parlamentarul a explicat eforturile autorităților locale pentru a obține finanțarea.

La final, deputatul a solicitat ministrului Cseke Attila să i se comunice atât motivele care au condus la blocarea proiectului depus de UAT Izvoarele Sucevei, cât și un punct de vedere al oficialilor ministerului cu privire la ansamblul situației semnalate.

Citiți în continuare…

Share This