Școala se mută din sala de clasă în spațiul de acasă

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

Învățarea este un proces continuu pe care toți trebuie să-l susținem, indiferent de condițiile speciale în care, temporar, ne putem afla. În contextul actual, suspendarea cursurilor a făcut ca școala să se mute din sala de clasă în spațiul de acasă. În data de 16 martie 2020, Ministerul Educației și Cercetării, a lansat campania #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ. Prin această campanie se dorește să se transmită elevilor, studenților și părinților încurajarea de a se proteja de infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) evitând pe cât posibil spațiile aglomerate. Totodată, este important ca elevii să conștientizeze că procesul de învățare continuă cu școala de acasă prin intermediul soluțiilor alternative: cursuri suport online și lecțiile de la Televiziunea Română. Sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt mai importante decât oricând. Să fim responsabili și să continuăm învățarea de acasă!

Ministerul Educației și Cercetării face apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse educaționale deschise, potrivite acestei perioade din anul școlar. În vederea continuării procesului didactic, facem un apel la cadrele didactice care predau limba ucraineană/ în limba ucraineană să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile pe red.educred.ro, să identifice soluții opțime, în funcție de specificul zonei și a resurselor locale, pentru a veni în sprijinul elevilor de a continua învățarea de acasă, în mod special a celor care care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat.

Referitor la ultimele informații apărute în spațiul public cu privire la eventuala înghețare a anului școlar, Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, face următoarele precizări:
„Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene.

În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență. De asemenea, precizăm că toate scenariile vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali (reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatelor și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor), iar decizia va fi luată de comun acord.”

Este important de precizat faptul că scenariile gândite de experții ministerului vor fi aplicate în funcție de evoluția crizei provocate de coronavirus (COVID-19) în România și în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Citiți în continuare…

Share This