Scrisoare deschisă a doamnei Ledia Spivaliuc către femeile ucrainene din România

UUR

7 apr., 2020

Stimate doamne,
Noi, femeile, avem o serie de îndatoriri, prevăzute în Regulamentul OFUR, iar una dintre ele este aceea de a oferi asistență umanitară în timpul marilor sărbători creștine și nu numai. Mai ales în timpul Postului Mare, trebuie să ajutăm bătrânii, familiile cu mulți copii, orfanii și alte persoane nevoiașe.

Acum, în această perioadă dificilă de răspândire a coronavirusului, noi, femeile ucrainene, trebuie să ne unim forțele pentru a susţine eforturile de luptă împotriva coronavirusului, urmând sfaturile și recomandările guvernului, care sunt actualizate zilnic, trebuie să ne adaptăm, să-i ajutăm pe ceilalți, să avem grijă unul de celălalt și de noi înșine.

Să fim atenți la nevoile celor mai vulnerabili vârstnici, liniștindu-i, oferindu-le sfaturi, clarificări și informații cu privire la propria lor protecție, precum și asistență materială, dar cu respectarea recomandărilor autorităților de a evita contactul direct și de a nu vizita oamenii acasă.

Nu numai persoanele în vârstă au nevoie de sprijinul nostru. Mulți oameni sunt cuprinși de sentimentul de frica sau suferă de singurătate. Haideți să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i liniști, cu un simplu apel telefonic sau cu sfaturi prin intermediul mass-media.

Doamne, ajută-i pe toți oamenii să treacă cu bine peste această perioadă dificilă!

* Organizația Femeilor Ucrainene din România (OFUR) este parte componentă a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) și își desfășoară activitatea potrivit regulamentului propriu. OFUR apără drepturile, demnitatea și interesele comune ale femeilor ucrainene, desfășoară acțiuni umanitare, susține dezvoltarea culturii și educației în limba ucraineană, păstrează obiceiurile și tradițiile, arta populară și folclorul ucrainean, colaborează cu organizații similare din țară și străinătate. Președinta OFUR este doamna Ledia Spivaliuc.

Citiți în continuare…

Share This