Ședință online a Consiliului (Rada) Uniunii Ucrainenilor din România

UUR

5 mai, 2020

Joi, 30 aprilie 2020, a avut loc şedinţa Consiliului (Rada) UUR în regim de videoconferinţă. Ședința fost convocată de către Președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi.

În cadrul ședinței au fost analizate: situația financiar-contabilă pentru luna martie, referatele de necesitate, transmise de către filiale și comisiile UUR pentru luna mai, investițiile propuse de către filialele UUR, implementarea hotărârilor Consiliului din data de 27 martie a.c. cu privire la sprijinirea școlilor și spitalelor din județele cu populație ucraineană, demersurile întreprinse de filialele UUR în vederea sprijinirii cetățenilor din județele în care locuiesc etnici ucraineni, activitatea corespondenților de presă pentru perioada februarie-aprilie a.c., demersurile, care urmează să fie întreprinse de către UUR pentru sprijinirea administrațiilor publice locale, instituțiilor de învățământ și spitalelor județene în vederea diminuării răspândirii COVID-19, proiectele regulamentelor comisiilor de specialitate ale UUR și diverse probleme organizatorice.

Au fost adoptate mai multe hotărâri, printre care, strângerea de fonduri pentru elevi cu probleme financiare și continuarea acțiunilor de donație de calculatoare din partea UUR şcolilor și elevilor din localităţile cu populaţie majoritar ucraineană.

De asemenea, s-a decis ca, în continuare, conducerea Uniunii Ucrainenilor din România să informeze periodic comunitatea ucraineană cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, stabilite de autorităţile statului român, prin intermediul comitetelor filialelor judeţene ale UUR şi birourilor organizaţiilor locale ale UUR, precum și prin postări pe pagina Facebook a UUR www.facebook.com/UURCYP și pe noul site al UUR www.uur.ro.

 

 

Citiți în continuare…

Share This